PDF wordt niet getoond in Safari en Firefox

In bepaalde omstandigheden wordt een PDF niet getoond in Safari op Mac OSX ( 10.7 Lion / 10.8 Mountain Lion ), maar krijg je een zwart venster. Je kan de PDF ook niet downloaden.

Wanneer je Adobe Reader ( Acrobat ) installeert, worden er plugin's toegevoegd voor de weergave van een PDF in een browser. Zelfs als je ervoor kiest om Adobe Reader niet in te stellen als standaard toepassing voor PDF-bestanden.

Deze plugin's werken niet ( of niet goed ) in 32-bit modus. Safari staat standaard in 64-bit modus op Mac OSX Lion en Mountain Lion.


Eén oplossing bestaat erin van Safari ( even ) in 32-bit modus te laten draaien.
Sluit Safari. Rechter-klik op Safari in de map Programma's en kies meer info. Vink aan: "Open in 32-bits modus".

Start Safari en download een PDF. ( voorbeeld ) Normaal wordt hij nu goed weergegeven in Safari. Wanneer je Safari opnieuw instelt in 64-bits modus zal hij de PDF nog steeds goed weergeven! Je moet de gebruiksovereenkomst van Adobe Reader eerst goedkeuren door Acrobat Reader bij de programma's op te starten.

 

 

 


Een andere oplossing is het verwijderen van de Adobe plugin's. Safari kan zonder extra plugin's PDF's weergeven. Kies in de Finder via menu Ga voor Ga naar map...  en geef in: /Library/Internet Plug-Ins

Verwijder in deze map AdobePDFViewer.plugin en AdobePDFViewerNPAPI.plugin

 Firefox ( lees hier ) schakelt deze plugin automatisch uit.