Uitgaande mail instellen voor Telenet op iPhone en iPad

Wie zijn uitgaande mailserver ( SMTP ) zoals vroeger instelt op uit.telenet.be ( poort 25, zonder wachtwoord ) zal ondervinden dat hij alleen mail kan versturen wanneer hij op internet gaat via Telenet. 
Sinds kort kan je de uitgaande mailserver instellen om te vesturen met je eigen login en wachtwoord ( poort 587, met ssl ). Op deze manier kan je vanaf gelijk welk netwerk je mails versturen. Je kan deze uitgaande mailserver niet gebruiken voor andere mailadressen die niet bij Telenet zitten.


  1. Ga naar Instellingen en kies E-mail, contacten, agenda's
  2. Selecteer je Telenet account
  3. Swipe naar onder
  4. Klik op SMTP
  5. Klik op uit.telenet.be of smtp.telenet.be
  6. Stel in als volgt. Gebruik je login ( letter + 6 cijfers of je email adres ) en je wachtwoord van Telenet.