overview_hero_2x.jpg

Bedrijfsserver


Fileserver

Wanneer je organisatie groeit, komt er een moment waarop je het gevoel krijgt dat belangrijke documenten bij iedereen verspreid zitten. Wie heeft de laatste versie en waar is dit document bewaard?
Op dat moment ben je toe aan een fileserver. Je wil één plek waar je steeds de meest recente versie van elk document kan terugvinden. Je wil deze documenten kunnen benaderen vanaf je Mac maar ook vanaf een PC of een iPad. Daarnaast wil je ook kunnen beslissen wie welke documenten te zien krijgt en wie ze kan aanpassen.
Je wilt snel je documenten terugvinden door te zoeken op bestandsnaam maar ook op de inhoud van het document.

filesharing_gallery1_2x.jpg

Backup en Archief

Het is evident dat je backups moet maken maar in de praktijk gebeurt het veel te weinig of niet systematisch.
Van wanneer is je laatste backup? Worden je mail, je adresboek en je agenda's gebackupt? Hoe haal je ze terug?
Backups zijn vaak maanden oud en worden vaak niet gecontroleerd of ze volledig en actueel zijn.

Een goede backup-oplossing zorgt ervoor dat alle  gegevens, zowel op de server als op de clients, continu gebackupt worden. 

Er zijn drie dingen die verkeerd kunnen lopen:

  • Technische problemen: meestal defecte harde schijf
  • Menselijke fouten: Documenten worden vaak per ongeluk overschreven, vervangen of gewist
  • Externe factoren zoals brand, diefstal en waterschade

Je originele data op een RAID (  1, 5, 6, 10 ) systeem bewaren zorgt voor extra veiligheid wanneer een schijf stuk gaat. Je kan de data reconstrueren uit de andere schijven. Het beschermt je echter niet tegen menselijke fouten. Wanneer een bestand of een map overschreven of gewist wordt, zijn de gegevens weg. Het RAID systeem zelf kan ook stuk gaan. Wij geven de voorkeur aan een ontdubbeling  waarbij verwijderde of overschreven files een bepaalde tijd blijven bestaan op de backup. Je kan er ook voor zorgen dat meerde generaties van één document behouden blijven op de backup.

backup_storage@2x.png

Om de risco's in geval van brand en diefstal op te vangen, zorg je er best voor dat niet al je backups zich op dezelfde plek bevinden als je originele files. We werken vaak met twee backup's waarvan er één verbonden is met de server terwijl de andere op een andere locatie ligt. Deze backup's worden wekelijks gewisseld zodat de "off-site" schijf maximaal één week achter loopt. 

We adviseren je graag bij de keuze van een systeem dat beantwoordt aan uw behoeften, zorgen voor de installatie, de controle en het onderhoud.


Agenda, Contacten en Mail

Tablets en smartphones zijn niet meer weg te denken.
Waar je vroeger één toestel gebruikte op één vaste plaats, gebruik je nu vaak meerder toestellen op verschillende plekken. Je wenst dan ook overal over jouw actuele mail, agenda en adresboek te beschikken.

Een klassieke pop mailbox ( @skynet.be, @telenet.be of @scarlet.be ), voldoet niet meer omdat je problemen ondervindt om van overal mail te versturen. Je ontvangt de mail ook willekeurig op alle toestellen en de verstuurde mail zit verspreid over meerdere toestellen.

Vandaag werken we met een systeem die ervoor zorgt dat je mail steeds synchroon loopt, of je het nu raadpleegt via een iPhone, een iPad een Mac of een PC of via een webbrowser op een willekeurige computer.
Je ontvangen en  je verzonden mail maar ook je mailarchief zijn overal beschikbaar en je kan van overal versturen met een mailadres die gebonden is aan uw bedrijf: uwnaam@uwbedrijf.be

Ook je agenda en je adressenboek is steeds actueel op al je apparaten. Je kan agenda's delen met je collega's en werken met een deels gemeenschappelijk adresboek.


vpn-icon.jpg

VPN-server

VPN ( Virtual Private Network ) zorgt ervoor dat je je vanop een andere locatie kan verbinden met je bedrijfsnetwerk langs het internet. Je hebt dan toegang tot al je files en andere bronnen op elk moment.
Uiteraard verloopt dit veilig en kan je precies bepalen wie op deze manier toegang mag krijgen tot het netwerk.


navicon_filesharing_2x.png

FTP-server

Geef je klanten, leveranciers of bouwpartners toegang tot een specifieke map op je server. Je stuurt ze een mail met een link naar je server samen met een login en een wachtwoord. De bestanden zijn te bereiken via een webbrowser of via een FTP client. ( Fetch, Cyberduck, ... ) Je kan ook een mail sturen met een link naar één bepaald bestand die ze met één klik kunnen downloaden.

De mogelijkheden van dit systeem zijn veelzijdig. Vermits de bestanden op uw server staan hoef je zelf niet eerst door te sturen. Ze zijn onmiddellijk beschikbaar.