Lacie Rugged USB3 Thunderbolt Series

Onze wereld draait volledig om deadlines. Wanneer digitale opslagruimte van cruciaal belang is voor uw project, moet uw opslagapparaat net zo snel en betrouwbaar zijn als uzelf. Of u nu op kantoor werkt of in de wildernis, uw apparaat moet geschikt zijn voor aansluiting op elke computer, meer dan voldoende snelheid bieden voor de meest veeleisende toepassingen en gegevens beschermen tegen elke dreiging. En dat is waar de LaCie Rugged USB 3.0 Thunderbolt Series zijn intrede doet.

Universele aansluitmogelijkheden

Laat uw project niet ontsporen doordat externe schijven/computers niet compatibel zijn. Met zowel een USB 3.0- als een Thunderbolt-interface is de LaCie Rugged de perfecte keuze voor uw Mac en pc. En omdat USB 3.0 achterwaarts compatibel is, kunt u de LaCie Rugged aansluiten op elke standaardcomputer ter wereld. De LaCie Rugged kan dankzij de meegeleverde USB 3.0- en Thunderbolt*-kabel ook volledig draaien op busvoeding. Door de ongekende mobiliteit en diverse interfaces is dit de perfecte aanvulling op een nieuwe Mac

Compromisloze snelheid

Profiteer van bliksemsnelle overdrachtsnelheden op zowel Mac als pc dankzij de USB 3.0- en Thunderbolt-interface. In de SSD-versie biedt de LaCie Rugged een snelheid tot wel 380 MB/s, waardoor dit het allersnelste product met busvoeding is dat ooit op de markt werd gebracht**. De HDD-versie biedt een snelheid tot 110 MB/s, wat een verbetering van 35% is ten opzichte van FireWire 800**. Maak back-ups en verplaats bergen gegevens in een fractie van de tijd die het voorheen kostte. Of blader nu nog sneller door uw fotobibliotheek.

Volledige gegevensbescherming

Bij het halen van uw deadlines is het van cruciaal belang dat u uw gegevens goed beschermt. Een ongelukje ligt immers altijd op de loer. Daarom voldoet de LaCie Rugged aan de MIL-norm en zijn gegevens beschermd tegen onopzettelijk vallen vanaf een hoogte tot 1,2 meter. Of de LaCie Rugged nu van uw bureau valt of uit de zak van uw safari-jas: u kunt erop vertrouwen dat uw gegevens nog steeds toegankelijk zijn. De SSD-versie gaat nog een stapje verder voor de ultieme trillings- en schokbestendigheid. Beide versies zijn zo robuust dat ze vol vertrouwen per post naar klanten of partners kunnen worden gestuurd. De meegeleverde software beschermt uw bestanden met 256-bits AES-encryptie ook tegen nieuwsgierige ogen.

Eerste kennismaking met de splinternieuwe Mac Pro

Apple heeft vandaag een tipje van de sluier opgelicht over de toekomst van professionele desktopcomputers, waarbij de nieuwe Mac Pro centraal stond. De Mac Pro heeft een revolutionaire uniforme thermische core, een geheel vernieuwde desktoparchitectuur en een ontwerp waarin alles draait om prestaties. Verder is deze computer voorzien van de allernieuwste Xeon-processors, twee grafische processors, Thunderbolt 2, flashopslag op basis van PCIe en supersnel ECC-geheugen. Het is bijna niet voor te stellen dat dit alles past in de compacte behuizing van 25,1 centimeter hoog.

De nieuwe Mac Pro is helemaal opgebouwd rondom de ingenieuze thermische core. Deze zorgt ervoor dat het systeem de thermische capaciteit efficiënt over alle processors kan verdelen. Het resultaat: een professioneel desktopsysteem met baanbrekende prestaties in een behuizing die nog maar 1/8 van de huidige Mac Pro is. De allernieuwste Intel Xeon E5-processors (verkrijgbaar in configuraties tot 12 cores) leveren tweemaal zoveel drijvendekommaprestaties. Dankzij de twee AMD FirePro grafische processors is de nieuwe Mac Pro tot 2,5 keer zo snel als de huidige Mac Pro en heeft dit systeem een rekenkracht tot maar liefst 7 teraflops. Daarnaast is de nieuwe Mac Pro voorzien van op PCIe gebaseerde flashopslag die tot 10 keer sneller is dan traditionele harde schijven in desktopcomputers. Het allernieuwste 1866-MHz ECC DDR3-geheugen met vier kanalen levert een geheugenbandbreedte tot wel 60 GBps.* Met deze krachtpatser kun je dus ongestoord 4K-videomateriaal met een volledige resolutie bewerken, terwijl op de achtergrond effecten worden gerenderd.

De nieuwe Mac Pro biedt de meeste uitbreidingsmogelijkheden die een Mac ooit heeft gehad. Op de zes Thunderbolt 2-poorten, die aan elk extern apparaat een bandbreedte kunnen leveren van maar liefst 20 Gbps, kun je externe opslagapparaten, meerdere PCI-uitbreidingschassis, audio- en videoapparatuur en de allernieuwste externe beeldschermen aansluiten, zoals 4K-beeldschermen. Bovendien kun je via elke Thunderbolt 2-poort tot zes apparaten doorlussen. Een snelle rekensom leert dus dat je tot maar liefst 36 snelle randapparaten kunt aansluiten. Thunderbolt 2 is volledig compatibel met alle huidige Thunderbolt-apparatuur. Je kunt dus sneller en eenvoudiger dan ooit gegevens uitwisselen tussen verschillende Macs.

De nieuwe Mac Pro komt later dit jaar op de markt. Ga voor meer informatie naar www.apple.com/mac-pro.